Edicioni 20202022-04-19T11:41:13+00:00

Tirana Photo Festival është eventi më popullor dhe më gjithëpërfshirës i fotografisë në Shqipëri. Edicioni i trete u zhvillua ne mjediset e Muzeut Historik Kombëtar më 23 tetor deri në 31 tetor 2020.

Per kete vit ishin 3 konkurse fotografie: Konkursi me foto nga gjithë Shqipëria me temë: Nje foto për jetën; Konkursi për Tiranën me titull #GreenTirana, dhe Konkursi me foto series për ekspozitë, kryesisht për fotografët profesionistë me temë: Shpresë. Afati për aplikim ka përfunduar më 30 shtator. 100 foto do jenë fituese nga të gjithë konkurset dhe do jenë pjesë e ekspozitës që hapet në 23 tetor. Fituesit moren çmime të mundësuara nga @bashkiaTirane dhe @FujiFilmAlbania e @InstaxEmotions. Gjatë festivalit kishte workshope, forume, biseda me nxënësit dhe klubet e fotografive dhe shumë supriza.