Juria

TIRANA PHOTO FESTIVAL 2022

/Juria e Festivalit
Juria e Festivalit2022-07-12T12:23:42+00:00

Roland Tasho

Fotograf

Roland Tasho fotograf i njohur shqiptar i cili ka 37 vjet që merret me fotografinë. Tasho ka nisur të fotografojë në vitin 1982. Sot punon si profesionist i lirë. Që prej vitit 1992 ka realizuar më shumë se 70 ekspozita në Shqipëri, Itali, Francë, Belgjikë, Gjermani, Zvicër, Austri, Argjentinë, Greqi, Hungari etj. 6 çmime ndërkombëtare, 11 libra fotografikë të botuar deri tani.

Rozafa Shpuza

Fotograf

Rozafa Shpuza lindi në Shkodër. Ajo është fotografe dhe poete e mirënjohur. E veçanta e krijimtarisë së saj është se fotografia dhe poezia kanë një lidhje të pashmangshme me njëra-tjetrën, çka përbën edhe kyçin e suksesit të saj. Rozafa ka hapur shumë ekspozita personale dhe të përbashkëta në disa vende të botës dhe është nderuar me çmime ndërkombëtare.  Galeri ODA quhet galeria që Rozafa ka hapur në shtëpinë e vjetër të prindërve në Shkodër, e cila është kthyer në një strehë për artistë nga mbarë bota.

Gent Shkullaku

Fotograf

Gent Shkullaku është krijuesi dhe drejtor i agjencisë më serioze të fotografisë në Shqiperi Light Studio Agency / LSA. Me nje eksperience qe nga viti 1996 ne fotografine e shtypit, ka mbuluar nje sere ngjarjesh te rendesishme ne vendin tone dhe ne rajon. Shkullaku qe nga viti 2003, eshte pjese e Agjencise nderkombetare Agence France Presse / AFP.

Albert Cmeta

Fotograf  i Tiranës

Albert Cmeta është fotograf pasionant kryesisht i rrethinave të Tiranës. Ai ka botuar një sërë albumesh fotografike si Tirana Through Lens , apo Beautiful Tirana. Albert Cmeta është juria e konkurseve sezonale për Tiranën, #TiranaSpring, #TiranaSummer #TiranaAutumn dhe #TiranaWinter, të  cilat Visit Tirana i organizon që prej vitit 2016. Gjithsej janë organizuar 16 konkurse të tilla sezonale me fotot e Tiranës.

Elton Koritari

Kurator

Prej 4 vitesh rresht, tashme Elton Koritari eshte bashkeudhetar i Tirana Photo Festival duke u kujdesur per kurimin e festivalit, temave, ekspozites, dhe promocionit te saj. Administrator i EJAlbum. Manaxher projektesh, kurator arti, ekspert për komunikimin dhe dizajnin prej vitesh, Eltoni beson akoma verbërisht tek forca e fotografisë. Aplikon këtë filozofi në çdo projekt dhe në punën e përditshme në EJAlbum duke iniziuar projekte të ndryshme brenda dhe jashtë kompanisë, duke kuruar fushata marketingu, storytelling, duke drejtuar kurse dhe workshop-e dhe natyrisht duke organizuar ekspozita dhe evente në fushën e artit pamor.