Loading...
About Us2019-05-18T21:34:52+00:00

DMO ALBANIA është një organizatë jo fitimprurëse e cila gjithashtu menaxhon Visit Tiranën, portalin turistik të qytetit

Tirana Foto Festival është një event vjetor fotografie që organizohet nga DMO Albania (Destination Management Organization). Edicioni premierë i këtij Festivali u mbajt nga 1-9 Nëntor në Tiranë, në mjediset e Muzeut Historik Kombëtar.
Qëllimi i këtij Festivali gjithëpërfshirës është të vendosë fokusin në artin e fotografisë përmes konkursit të fotografisë, ekspozitave, seminareve, foto tour etj.
Elementi kryesor i këtij eventi ishte ekspozita me 100 fotot më të bukura të Tiranës që u hap në hollin e Muzeut Kombëtar në një event gala më 1 nëntor. 100 fotot e ekspozitës u përzgjodhën nga rreth 7000 foto të postuara në rrjetet sociale të Visit Tiranës, për konkurset fotografike sezonale të organizuara gjatë gjithë vitit nga Visit Tirana.Nga 100 fotot, 3 u zgjodhën fituese, në tre kategori: Qyteti, Natyra dhe Njerëzit.

event organizer
Tirana photo festival 2019

3 ditë Workshop

Një workshop u zhvillua për tre ditë në mjediset e Muzeut, duke u mësuar të rinjve të apasionuar pas fotografisë teorine dhe elementet bazë të fotografisë, dhe më pas u zhvilluan foto tour, ku të rinjtë dolën në terren për të bërë fotot e tyre. Në fund të ditës së tretë, u përzgjodhën fotot më të mira të secilit pjesëmarrës.Nxënësit e shkollave ishin miqtë më të shumtë të këtij festivali, kryesisht adoleshentët e moshave 13-15 vjec. Ata u ftuan jo vetëm për të vizituar ekspozitën, por gjithashtu dhe për të mësuar sesi të bëhen pjesë e konkurseve tona, si të përdorin celularin jo vetëm për të fituar një cmim në këto konkurse por edhe për të promovuar qytetin tonë.

Thjesht e dua ekipin e @VisitTirana

Eventin në natën e hapjes e përshëndeti zv kryetari i Bashkisë Tiranë, z Andi Seferi, ndërsa kreu i Bashkisë z. Erion Veliaj vizitoi ekspozitën në ditën e fundit të Ekspozitës.
Fjalët e kryetarit të Bashkisë z. Erion Veliaj ishin shumë inkurajuese për stafin tonë: “Thjesht e dua ekipin e Visit Tirana- ata janë një grup i pavarur, që shpesh promovojnë qytetin tonë më mirë sesa ne që e kemi për detyrë ta bëjmë këtë në Bashkinë e Tiranës. Faleminderit për këtë ekspozitë me foto të mrekulueshme- kënaqësi teksa shoh kaq shumë dashuri për Tiranën përmes mijëra fotove.”
DMO ALBANIA është një organizatë jo fitimprurëse e cila gjithashtu menaxhon  Visit Tirana, portalin turistik të qytetit. Përmes Visit Tirana ne kemi organizuar cdo sezon konkurse fotografie me një hashtag të caktuar: #TiranaSpring, #TiranaSummer, #TiranaAtumn dhe #TiranaWinter. Tashmë kemi një komunitet fotografësh, amatorë dhe profesionistë të cilët postojnë rregullisht fotot e tyre në këto konkurse. Festivali i përvitshem është si një kurorëzim i gjithë konkurseve sezonale që ne organizojmë për gjatë gjithë vitin. Festivali është një forum për fotografinë, por dhe një mënyrë për promovimin e Tiranës që çdo ditë ndryshon. Teksa edicioni i parë është konsideruar i suksesshëm nga gjithë dashamirësit tanë, ne kemi nisur punën për përgatitjen e TiranaFotoFestival2019.