About admin-tff

This author has not yet filled in any details.
So far admin-tff has created 13 blog entries.

Fituesit e Tirana Photo Festival 2023

Tirana Photo Festival 2023, edicioni i 6-të, u organizua nga data 9-17 shtator 2023 në Parkun e Liqenit të Tiranës në Tiranë. Ky ishte edicioni i parë në natyrë pas pesë festivaleve të suksesshme të organizuara në mjediset e Muzeut Historik Kombëtar dhe Galerisë së Arteve në Tiranë. Tema e edicionit të 6-të ishte Në lëvizje.  Më shumë se 500 fotografë konkurruan për foton më

Fituesit e Tirana Photo Festival 20232024-01-26T15:58:44+00:00

Intervistë me Nina Kanina, fituesja e vendit të dytë

Nina Kanina fituesja e vendit të dytë në Tirana Photo Festival, na tregon më shumë për pasionin e saj “fotografinë” dhe si e realizoi foton fituese. Nina, si lindi pasioni për fotografinë? Fotografia lindi si pasion vite më parë e më vonë mori trajta profesionale. Fokusi im janë njerëzit në habitatin e tyre, të lirshëm për të qenë vetvetja, pa u kompleksuar nga prania e

Intervistë me Nina Kanina, fituesja e vendit të dytë2022-09-29T09:12:28+00:00

Ermal Hallaci vlerësohet me çmimin “fotoja më e mire rurale”

Ermal Hallaci vlerësohet me çmimin “fotoja më e mire rurale” në Tirana Photo Festival 2022 Ermal Hallaçi 26 vjeç nga Kukësi, i cili ka studiuar për Menaxhim Turizmi Rural në Universitetin Bujqësor Tiranë. Prej 3 vitesh ka punuar si Reporter për mediat kombëtare duke mbuluar Qarkun e Kukësit. Ermali ushtron aktivitetin si  udhërrëfyes malor, për të cilin shprehet se e bën me shumë pasion. Ndërsa

Ermal Hallaci vlerësohet me çmimin “fotoja më e mire rurale”2022-09-29T08:53:43+00:00

Griseld Hoxha -çmimi i tretë “Rinia shqiptare”

Griseld Hoxha fitues i vendit të tretë në konkursin “Rinia shqiptare” në Tirana Photo Festival 2022 Griseld Hoxha nga qyteti i Durrësit ka mbaruar studimet për Informatikë në Universitetin "Aleksandër Moisiu" Durrës. Prej 6 vitesh ushtron profesionin si fotograf/ fotoreporter. Ai rrëfen se fotografia ishte një pasion që në vogëli e që tashmë e ushtron si profesion. “Pasioni për fotografinë lindi që në moshë të

Griseld Hoxha -çmimi i tretë “Rinia shqiptare”2022-09-29T08:54:19+00:00

Interviste me Joni Margjeka- fituesin e Çmimit të Parë të Tirana Photo Festival

Interviste me Joni Margjeka, fitues i Çmimit të parë të TFF2022 Joni Margjeka u lind në Tiranë, më 31 Maj 1990. Studimet e mesme i ka kryer në Tiranë pranë gjimnazit Petro Nini Luarasi. Nga viti 2009 deri në vitin 2011 ka jetuar në Gjermani, ku fillimisht ka mbrojtur gjuhën gjermane me rezultate të larta në München dhe më pas ka kryer një vit parauniversitar

Interviste me Joni Margjeka- fituesin e Çmimit të Parë të Tirana Photo Festival2022-09-20T13:41:22+00:00

Fituesit e Tirana Photo Festival 2020 (edicioni 3)

Tirana Photo Festival 2020, edicioni 3 u zhvillua nga 23-31 tetor 2020 në mjediset e Muzeut Historik Kombëtar.  Eventi i hapjes u zhvillua në mjediset jashtë Muzeut, në datën 23 tetor, ndërsa ekspozita në Hollin e Muzeut.  Ekspozita qendroi e hapur për një jave dhe kishte 150 fotot më të bukura të gjithë konkurentëve. Pavarësisht pandemise, ku u zbatuan gjithë rregullat gjatë gjithë festivalit, eventi

Fituesit e Tirana Photo Festival 2020 (edicioni 3)2022-09-20T13:29:04+00:00