Visit Tirana2019-08-01T14:50:31+00:00

Visit Tirana eshte portali turistik i Tiranës. Informacione për turistët dhe shqiptarët që duan të vizitojnë dhe njohin më mirë kryeqytetin e Shqiperisë.

Visit Tirana nisi si një projekt vullnetar për të promovuar qytetin tonë. Fillimisht vetëm me një llogari në Tëitter dhe Facebook në 2013, ku promovohej gjithçka rreth Tiranës, në një kohë që kishte shumë pak agjenci apo media sociale që punonin në këtë drejtim. Më pas u bë zëri autentik i Tiranës në gjuhën angleze, ku fokusi ishin turistët e huaj që vizitojnë qytetin. Nga postimi thjesht i fotove nga Tirana, Visit Tirana nisi të publikonte çdo event që u interesonte turistëve të huaj, informacione praktike se çfarë të vizitojnë në qytetin tonë. Duke qenë së ishim e vetmja media sociale që postonte informacione të përditësuara në anglisht, na pikasi dhe kryetari i bashkisë i sapozgjedhur në atë koëh z. Veliaj.
Kryetari na mbështeste duke mos ditur se kush qëndronte pas Visit Tirana. Ky ishte motivi që Visit Tirana u zgjodh “Personaliteti i Vitit 2015”. “E vlerësoj shumë punën e palodhur të stafit të Visit Tirana për promovimin e qytetit tonë. Takoja njerëz nëpër evente dhe më thoshin se e kishin marrë vesh nga Visit Tirana në Tëitter. Ju keni bërë punën e bashkisë dhe ne nuk e dimë se kush ishit. Një punë totalisht vullnetare dhe pa mbështetje nga ne. Ju falenderojmë shumë!” –tha kryetari Veliaj kur dorëzoi çmimin stafit të Visit Tirana.

VIZITO FAQEN