Fituesit e TFF20222022-09-14T11:34:56+00:00

 Fituesit e Tirana Photo Festival 2022

Festivali vjetor që mbledh të rinjtë e apasionuar pas fotografisë ishte një sukses edhe këtë vit, i cili ishte edicioni i pestë që zhvillohet. Tashmë është kthyer në traditë ceremonia e ndarjes së çmimeve, e cila u mbajt në 11 Shtator në oborrin e Galerisë së Tiranës. Të pranishëm në ceremoni ishin nënkryetari i Bashkisë së Tiranës, z. Andi Seferi, juria e nderuar si dhe drejtori i galerisë z. Abaz Hodo.

Festivali u organizua nga DMO Albania, me mbështetjen e Bashkisë Tiranë për të 5-in vit radhazi. Festivali zgjat dy javë nga 11-23 Shtator, ku gjatë kësaj jave qëndron e hapur për publikun ekspozita me 100 fotot finaliste në katin e tretë të Galerisë së Artit të Tiranës (rr. Kavajës).

Gjatë ditëve te festivalit mbahen workshop-e fotografie me Bevis Fusha (12-13 shtator), Armand Habazaj (19-20 shtator), Albert Cmet (foto safari 16-17 shtator).

Fituesit e këtij e edicioni janë:

Çmimi i parë: Joni Margjeka (Violinistja në dritare) mundësuar nga Bashkia e Tiranës me vlerë 50 000 lekë

 

Çmimi i dytë i Festivalit (30 000 lekë)

Nina Kanina-fituese e konkursit foto seri nga Shqiperia

 

Çmimi i tretë i Festivalit

-Sotjon Gaspari.  Foto fituese (Emigrimi, foto ne aeroportin “Nene Tereza”. 10 000 lekë

Griseld Hoxha.  Foto fituese (Rinia ne kafe) 10 000 lekë

 

Çmimi i fotos më kreative

Eris Baki u vlerësua me çmimin e fotos më kreative dhe konceptuale dhe iu dhurua një aparat fotografik sponorizuar nga Camera Store Albania.

Çmimi “Videoja më e mire” e konkursit “Shqipëria e Gjelbër”

Elion Zenelaj fitues i çmimit, mundësuar nga Bashkia Tiranë, me vlerë 20 000 lekë.

(3) Facebook

Ky edicion surpizoi dhe disa konkurrentë të tjerë duke i vlerësuar me çmime speciale dhe inkurajuese.

Çmim special per kategorinë “Youthhood”: Marjo Gjini

Foto më e mirë: “Shqiperia ne fokusin e të huajve” Jerry Damian

Foto më e mirë Street Photography: Fiorela Shalsi

Çmim Foto më e mirë “Jeta në fshat”: Ermal Hallaci

Çmim foto Travel: Fabian Kazo

Çmim special si fotografja e 5 viteve festival: Ina Toska (Album nga EjAlbum)

Melisa Shabani (një album fotografik nga EjAlbum)