Home2020-10-09T10:41:41+00:00

Tirana Photo Festival 

Festival vjetor fotografie që organizohet nga DMO Albania

Tirana Photo Festival është Festivali më i madh fotografik në Shqipëri. Një festival kushtuar artit të fotografisë, motivimit dhe vlerësimit të artistëve tanë, promovimit të Shqipërisë përmes fotografisë dhe edukimit të të rinjve me artin e fotografisë. Një qëllim fisnik për të rritur krijimtarinë dhe mbështetur artin dhe kulturën e vendit tonë. Janë zhvilluar dy edicione vjetore, ku suksesi dhe popullariteti kanë kaluar pritshmëritë tona. Tashmë me besim për suksesin e këtij eventi, kemi hapur thirrjet për Tirana Photo Festival 2020. Edhe pse një vit shumë i vështirë, pas tërmetit të 26 Nëntorit, pandemisë, shpresa për jetën është shumë e fortë. Mezi presim të kemi prurje të mrekullueshme këtë vit. Fotografia është hobi më popullor në Shqipëri, kryesisht mes të rinjve. Një foto vlen sa 1000 fjalë, por në kohë të vështira, një foto bën histori. Bashkë do ia dalim! Pas mbijetesës, le të imagjinojmë së bashku të ardhmen.

Lexo me teper

Konkurs fotografie


Fotografët të rinj, profesionistë apo amatorë janë të ftuar të dërgojnë fotot e tyre nga gjithë Shqipëria, për t’u bërë fitues i një prej çmimeve tona. Fituesit do shpallen në natën e hapjes së Tirana Photo Festival.  Tema: Një foto për jetën

Aplikimet u mbyllen

Thirrje për Ekspozita


Tirana Photo Festival mirëpret propozime nga fotografë profesionistë për programin e vet të Ekspozitave. Secili projekt nuk duhet të ketë më shumë se 10 foto. Tre projekte do të shpallen fituese dhe do jenë pjesë e një ekspozite. Tema: Hope/Shpresë

Aplikimet u mbyllen

Konkursi Green Tirana


Kjo thirrje është posaçërisht për Tiranën. Pas Covid19, do të donim një qytet më të gjelbër e më të pastër. Mesazhi ynë është të promovojmë natyrën, dhe ta mbrojmë. Ftojmë të gjithë të apasionuarit për të sjellë foto apo video për Tiranën e gjelbër. Një projekt do shpallet fitues ditët e Festivalit

Aplikimet u mbyllen