Loading...
Kurse Fotografie 20192020-04-26T20:20:12+00:00

Tirana Photo Festival 2019

8-15 Tetor 2019 – Muzeu Historik Kombetar

Roland Tasho fotograf i njohur shqiptar i cili ka 37 vjet që merret me fotografinë. Tasho ka nisur të fotografojë në vitin 1982. Sot punon si profesionist i lirë. Që prej vitit 1992 ka realizuar më shumë se 70 ekspozita në Shqipëri, Itali, Francë, Belgjikë, Gjermani, Zvicër, Austri, Argjentinë, Greqi, Hungari etj. 6 çmime ndërkombëtare, 11 libra fotografikë të botuar deri tani.

Workshop me Roland Tasho

Tema: Bazat e Fotografise/ ngjyrat dhe krijimtaria
Kohezgjatja: 2 ditë
Data: 9-10 tetor
Ora: 16:00
Vendi: Zyrat e FujiFilm Albania
Numri i pjesëmarrësve: Max 20 persona (nr i limituar. Kush regjistrohet i pari)
Pagesa për workshop: 3 000 leke

Pagesa kryhet në zyrat e Visit Tirana

Dita e pare: 16:00-17:00: Presentation teorik i kursit

Temat:  Kompozimi i fotos. 2. Teknikat baze te fotografimit. 3. Ndricimi ne foto

Dita e dyte: Praktike individuale, analiza e punës, vërejtjet, vlerësimet. Përfundimi

Si të regjistroheni për këtë workshop?

Dërgo email te [email protected] me subjektin: Workshop me Roland Tasho

Vendosni emrin, mbiemrin, email, nr telefoni

Mund te paguani cash ne zyrat e Visit Tirana

Alla Simacheva

Photographer, retoucher and photographers’ coach. Experience 7+ years in photography and 2+ years in teaching

Si të regjistroheni për këtë workshop?

Dërgo email te [email protected]. Vendosni emrin, mbiemrin, nr e telefonit. Shkruaj ne subjekt: Kurs me Alla Simacheva. Mund te paguani cash në zyrat e Visit Tirana.

Worshkop me Alla Simacheva

PROGRAMI

Dita e pare. 3 ore (Pjesa e teorisë)

  1. Formatet raw dhe jpg. Avantazhet dhe disavantazhet te secilit.
  2. Mundesite e file’it .raw
  3. Instrumentat per korigjimin e ngjyreve ne Lightroom dhe Adobe Camera Raw
  4. Korigjimi e “color cast”, ngjyreve te gabuara teknikisht.
  5. HSL tool dhe kuptimi i rrethit e ngjyreve
  6. Instrumentet e tjere per te punuar me ngjyra ne menyre kreative (split toning, gradients, gradient maps, curves)
  7. Krijimi presetave
  8. Pregatitja e imazheve per printim dhe per perdorimin ne web.

Pjesemarresit do te marrin homework per te praktikuar teknikat.

Dita e dyte

Feedback personal per çdo homework.

Pjesemarresit jane te lutur te installojne programet Lightroom Classic dhe Photoshop ne kompjuter. Dhe brenda mundesise te paraqiten ne pjesen teorike me laptop.

Tema: Editimi i fotografise
Kohëzgjatja: 2 ditë
Data: 12-13 tetor;  Orari: 14.00-17.00 Vendi: Zyrat e FujiFilm Albania
Numri i pjesëmarrësve 25 (nr i limituar. Kush regjistrohet i pari)
Pagesa për workshop: 3 000 leke