Lista e Finalisteve te TFF2024 -Edicioni 7

Me shume se 500 foto u aplikuan ne Tirana Photo Festival 2024 edicioni 7, me temen RRENJET Nga keto jane perzgjedhur rreth 57 finaliste per konkursin Foto Single, dhe rreth 67 foto te tyre, ku disa finaliste kane nga dy foto, te cilat kane qene vertete shume te bukura dhe te lidhura me temen Konkursi Foto Single lejonte fotografet te dergojne deri ne 5 foto

Lista e Finalisteve te TFF2024 -Edicioni 72024-07-09T14:02:10+00:00

Tirana Photo Festival 2024 – Rrenjet

Tirana Photo Festival vjen në edicionin e tij të 7-të, duke vazhduar pa ndërpreje rrugëtimin si Festivali më popullor i fotografisë në Shqipëri, si për nga gjithëpërfshirja edhe për nga numri i pjesëmarrjes. Edicioni i këtij viti është Rrënjët, një temë sa globale aq dhe aktuale për realitetin ku po kalon Shqipëria Mbi 500 fotografi janë pranuar në këtë edicion në një konkurs të hapur

Tirana Photo Festival 2024 – Rrenjet2024-07-09T13:54:48+00:00

Intervistë me Nina Kanina, fituesja e vendit të dytë

Nina Kanina fituesja e vendit të dytë në Tirana Photo Festival, na tregon më shumë për pasionin e saj “fotografinë” dhe si e realizoi foton fituese. Nina, si lindi pasioni për fotografinë? Fotografia lindi si pasion vite më parë e më vonë mori trajta profesionale. Fokusi im janë njerëzit në habitatin e tyre, të lirshëm për të qenë vetvetja, pa u kompleksuar nga prania e

Intervistë me Nina Kanina, fituesja e vendit të dytë2022-09-29T09:12:28+00:00

Ermal Hallaci vlerësohet me çmimin “fotoja më e mire rurale”

Ermal Hallaci vlerësohet me çmimin “fotoja më e mire rurale” në Tirana Photo Festival 2022 Ermal Hallaçi 26 vjeç nga Kukësi, i cili ka studiuar për Menaxhim Turizmi Rural në Universitetin Bujqësor Tiranë. Prej 3 vitesh ka punuar si Reporter për mediat kombëtare duke mbuluar Qarkun e Kukësit. Ermali ushtron aktivitetin si  udhërrëfyes malor, për të cilin shprehet se e bën me shumë pasion. Ndërsa

Ermal Hallaci vlerësohet me çmimin “fotoja më e mire rurale”2022-09-29T08:53:43+00:00

Griseld Hoxha -çmimi i tretë “Rinia shqiptare”

Griseld Hoxha fitues i vendit të tretë në konkursin “Rinia shqiptare” në Tirana Photo Festival 2022 Griseld Hoxha nga qyteti i Durrësit ka mbaruar studimet për Informatikë në Universitetin "Aleksandër Moisiu" Durrës. Prej 6 vitesh ushtron profesionin si fotograf/ fotoreporter. Ai rrëfen se fotografia ishte një pasion që në vogëli e që tashmë e ushtron si profesion. “Pasioni për fotografinë lindi që në moshë të

Griseld Hoxha -çmimi i tretë “Rinia shqiptare”2022-09-29T08:54:19+00:00

Interviste me Joni Margjeka- fituesin e Çmimit të Parë të Tirana Photo Festival

Interviste me Joni Margjeka, fitues i Çmimit të parë të TFF2022 Joni Margjeka u lind në Tiranë, më 31 Maj 1990. Studimet e mesme i ka kryer në Tiranë pranë gjimnazit Petro Nini Luarasi. Nga viti 2009 deri në vitin 2011 ka jetuar në Gjermani, ku fillimisht ka mbrojtur gjuhën gjermane me rezultate të larta në München dhe më pas ka kryer një vit parauniversitar

Interviste me Joni Margjeka- fituesin e Çmimit të Parë të Tirana Photo Festival2022-09-20T13:41:22+00:00